Най-нелепите диети 2

8. Диета “nainelepitedieti2.jpgГладна стачка”

Гладуването все още на никого и никога не е донесло истинска полза. Освен на банковата сметка на доктор Емилова. Временният ефект, повишаващ самочувствието, отшумява за 4-5 дни гладуване, не повече. Гладът е огромен стрес за организма, той губи енергия и ответната реакция е незабавна: отначало се появява слабост и световъртеж (поради дефицит на глюкоза), после сънливост, гадене и главоболие.

В края на краищата тялото ви се нуждае от 200 грама глюкоза дневно! Ако тя престане да се набавя отвън, тялото трябва да създаде своя собствена глюкоза. За тази цел то „рециклира“ мазнинни и протеинови „запаси“ във въглехидрати. Такова преобразуване от гледна точка на биохимията е възможно. Образувалите се кетонни тела потискат глада и притежават антидепресивно действие. Този първоначален ефект застъпниците на глада разглеждат като сигурен знак за отслабване и прочистване, но „вторичният ефект“ – миризмата на ацетон в дъха говори за неизправности в работните „схеми“ на тялото и често не му се обръща внимание.

Гладуването би могло да изостри всяко хронично заболяване, причинено от витаминен и минерален дефицит, да причини проблеми с червата. С една дума от гладуване може да „излезе“ всичко, което се сетите. Ако направите грешно връщане към режима си на обичайното хранене, можете да предизвикате нови болести. Между другото, експертите твърдят, че периодът на „връщане“ трябва да бъде 2-3 пъти по-дълъг, отколкото действителното време на гладуване.
Що се отнася до загубата на тегло… Средните дневни загуби достигат до 200-300 грама на ден. Има две „но“ обаче:

  • загубата на тегло се дължи на загуба на течности, протеини, и едва след това (след няколко дни) на мазнини;
  • връщането към обичайното хранене и начин на живот води веднага до възстановяване на загубените килограми, че и горница. Тялото ви при получаване на достъп до храна, ще започне да се запасява в случай на повторни експерименти. Или ефектът “йо-йо” – дългото и мъчително гладуване много бързо се компенсира от организма с натрупване на резерви.  Както казват старите хора: “Господ си знае работата”.:)

9.  Винена диета

Продължителност 5-7 дни. Също така достатъчно пари за хубави вина и много свободно време, в което да се наливате с вино.

Първият вариант включва по 1 чаша червено вино и хубаво изпечена пържола 3-5 пъти на ден. Вторият вариант е за почитателите на бялото вино – комбинация от различни видове сирена и чаша бяло вино. И така поне 5 дни, докато не забележите намаляване на теглото. Без съмнение – една от най-приятните диети. Ограничения – ако имате хроничен гастрит, язва на стомаха, диабет или алергия, то винената диета не ви се препоръчва.

10. Соларна диета

Трябва да започнете да се храните със слънчева енергия. Поради това е необходимо всяка сутрин да гледате слънцето без очила. Трябва да започнете с 10 секунди, докато започнете да достигате до 45 минути. Все още без очила. Когато тялото ви се захрани с достатъчно слънчева енергия храната вече няма да ви е необходима. Както и всичко останало!

11. Вампирска или нощна диета

scaredwoman.jpg

Една от най-трудните за волята диети, служеща си с най-сложни методи. Съдейки по отзивите в BG-Mamma, помага отлично. Състои се в следното – може да се яде само нощем, когато на небето има звезди. С изгрева на слънцето достъпът до храна се забранява и през целия ден не бива да слагате дори и троха в устата си. Но пък, когато вечер лунната светлина освети хладилника…

12. Пиянска диета

Препоръчва се обикновено от бармани, съдържатели на нощни клубове и дискотеки, които са и фитнес инструктори в свободното си време. Тук можете да избирате, ако искате – бира (на 100 гр. храна трябва да изпивате 1,5 литра бира), или шампанско (1 бутилка на ден, без да закусвате, а защо не водка (също без закуска). Ефектът е сигурен. Отслабване на джоба ви. Странични ефекти – торбички под очите, отоци по тялото, язва и киселини, бъбречна криза.

13. Диета “Радостта на мухата”

Много сладка диета. Недостатък – подходяща само за летния сезон. Предимство – яде се само сладко. Включва следното: запасявате се с много сладкиши, оставяте ги на открито в топъл летен ден и чакате мухите да ги накацат максимално преди да ги хапнете. Иначе можете да хапвате, колкото искате сладости, стига да са били добре накацани и съответно наплюти. Бъдете сигурни, че до вечерта ще бъдете “отхвърлили” всички тези десерти. Както и тегло.

14. Диетата на балерините

Подобен екстремен метод за поддържане на теглото се използва все още от много жени, склонни към мазохизъм. Това са примерно обещаващи модели, актриси, потенциални миски или адреналинки, приемащи силни слабителни средства или предизвикващи изкуствено повръщане. Схемата е проста – след приемането на храна, която не съответства на тяхната “форма и съдържание”, те предлагат моментално на храната да се върне там, откъдето е дошла или ако са толерантни – там, където ще отиде рано или късно, приемайки слабително. И в двата случая храната няма време да попълни телесните очертания.

“Единственият” недостатък на този метод е, че рано или късно се намесва психиатър. Анорексията и булимията са само незначителни странични проявления на прекалилите суетливки. Излишно е да се описват прекрасните слабителни ефекти, които те оказват върху фигурите им. А за промените в характера не е и нужно да се споменава – една такава ведрост настава.

Най-нелепите диети 1

Коментар ?