Психологически характеристики на кръвните групи – Кръвна група “AB”

psihologicheski-harakteristiki-na-kravnite-grupi-ndash-kravna-grupa-ldquo-ab-rdquo1Носители на кръвна група „AB“ са едва около 4% от населението по света. В някои етнически групи отсъства изобщо. Както се спомена и по-рано най-рядко срещаната кръвна група. Най-старите представители на „AB“ са население, живеещо предимно в отдалечени и пусти кътчета на Ирландия, Уелс и Шотландия.


Хората от „AB“ са известни с чувството си за прогнозиране и проракуване. Няма ясни индикации дали, защото „AB“ кръвна група е често срещана при синовете на вятъра (циганите), но при тях се срещат най-много хора, занимаващи се с окултни практики – лечители, гадатели, гледачки, магьосници и даже шамани. Регистрирано е, че този вид „професии” се срещат при хора с „AB“ два пъти по-често, отколкото при такива от „А“ или „0“. „B” също са изявени в тази област, но при тях е предимно на база вярата в ирационалното, позволяваща им да открехнат вратичката на природните тайни.

В основата на същността и характера на „AB“ стоят интуицията и така нареченото „усещане” от парапсихолозите. При тях винаги чувствата вземат превес, въпреки че са разумни и пресметливи. Личностите „AB“ действат чрез и според тези си качества, а не с типичните на другите кръвни групи характеристики – за „А“ и „0“ са присъщи разумът и логиката преди всичко. „B“ са по средата на двата полюса – логика и интуиция.

psihologicheski-harakteristiki-na-kravnite-grupi-ndash-kravna-grupa-ldquo-ab-rdquo2Установено е, че значителна част от духовните и религиозните лидери са от кръвна група „AB” (много от телеевангелистите, разпространени особено в САЩ, са с тази кръвна група). В Европа много от религиозните реформатори, проповедниците с най-силно влияние, а и водачите на секти от всевъзможно естество, са също от „AB“.

Персоните „AB” са способни да се въодушевят и ентусиазират от романтични за тях образи и случки – примерно да се оженят за клошар само, защото са го видели да чете Балзак приседнал в парка, да заминат на далечно пътешествие за непозната страна с речников запас от 10 думи и 20 лв. в джоба, да напуснат успешна кариера само заради груб и безскрупулен шеф и т.н. Определено са импулсивни и често съжаляват след това за необмислените си и твърде спонтанни реакции.

Що се отнася до чисто практическите им способности, индивидите от „AB“ притежават незаменим талант за дипломация, връзки с обществеността, силно чувство за синтез, вродена дарба за шпионаж (поверителни мисии), виждат надалеч. Известни са и с изявената си склонност към икономии.

Положителни характеристики:psihologicheski-harakteristiki-na-kravnite-grupi-ndash-kravna-grupa-ldquo-ab-rdquo

 • Много концентрирани, големи организатори, контролират се отлично, дипломатични, стабилни;
 • Умни, много морални, почтени, винаги критични, добри граждани;
 • Силно чувство за справедливост, умеят да преценяват, добри събеседници, разсъдливи, любезни;
 • Религиозни, миролюбиви, извънредно проницателни, рационални;
 • Интуитивни, непринудени, сприятеляват се с всеки, с чувство за хумор, отлични любовници.

Отрицателни характеристики:

 • Болезнено докачливи, прекалено чувствителни, избухливи, гнева им е застрашителен, прекалено задълбочаващи се;
 • Нерешителни, колебливи, бавни в действията си и вземането на решения, много консервативни, прекалено спокойни, равнодушни;
 • Прекалено искрени, злопаметни, без задръжки, не понасят да са сами, неконтролируеми, недисциплинирани, двулични;
 • Непоследователни, не особено лоялни, неблагонадеждни, тайнствени, дистанциращи се, бързо се изморяват, непукисти, свалячи, неверни.

Подходящи професии:

 • Религиозен водач, еколог, терапевт, връзки с обществеността, адвокат, социален работник, преподавател, директор по продажбите, актьор, водещ преговори, певец, съветник във фирма, мениджър, човек на изкуството, общински чиновник, барман, туристически агент, аранжор, телефонист, дърводелец, езотерични професии – гледачи, пророци, екстрасенси, медиуми.

Неподходящи професии:

 • Търговец на дребно, банков служител, полицай, пилот, секретар, счетоводител, финансист, военен, шофьор, програмист, вземащ важни решения, електричар.

Съвместимост с характерите на другите кръвни групи

Жена с кръвна група „AB”

 • psihologicheski-harakteristiki-na-kravnite-grupi-ndash-kravna-grupa-ldquo-ab-rdquo5Мъже кръвна група „A” – харесват им поради тяхната стабилност. Но дамите „AB“ е възможно да се отегчат от домошарския им характер;
 • Мъже кръвна група „B” – що се касае за мъже от „B“, тя ги възприема като не съвсем нормални;
 • Мъже кръвна група „AB” – харесва мъже от своята кръвна група, но рядко се задържа при тях. Омръзва им да виждат огледало на себе си, отегчават се от взаимната си склонност да анализират. Ако все пак подобен съюз се състои, той обикновено завършва катастрофално;
 • Мъже кръвна група „0” – влюбва се в мъж „0“ от пръв поглед. Неговата решителност, категоричност, сила я привличат.

Мъж с кръвна група „AB

 • Жени кръвна група „A” – женa от „A“ с невинния си миловиден вид го разчувства. Мечтае за романтичен и спокоен живот с нея;
 • Жени кръвна група „B” – предпочитат ги, вида им на всеотдайни влюбени ги очарова;
 • Жени кръвна група „AB” – странят от жени със същата кръвна група, избягват ги;
 • Жени кръвна група „0” – боготворят жени от тази кръвна група. Привличат ги със силния си характер и чувствителност. Но до връзки трудно се стига, нещата приключват с края на флирта.

Още за кръвна група AB и храненето: тукКоментар ?