За мен

Това (на снимката) е пеперудата Heliconius himera – моята фея-кръстница като копирайтър. Избрах я заради метаморфозите на пеперудата, лекотата на крилцата, изразителността на присъствието.

Започнах да се занимавам с копирайтинг, защото ми харесва, влече ме, идва ми отвътре и всички клишета, които се сетите, а не защото се налага да работя нещо. Доставя ми удоволствие да се „мотая“ около думите (така както на други им харесва да боравят с цифри).

Приемам писането като нещо специално, пристъпвам боязливо и страхопочитателно към него. Създаването на текстове изисква натрупване на впечатления и завидна наблюдателност, широко отворени очи и ум, любопитство към живота. И тъй като не съм достатъчно свирепа в посока „велик писател“, реших да вложа енергията си в нещо едновременно практично и интересно – копирайтинг или създаването на текстове за уеб сайтове и онлайн медии.

Добре, достатъчно реклама! А може би истината е много по-прозаична?!

Казвам се Албена.

Станах копирайтър на свободна практика спонтанно. С намесата и „ритник“ от истински Приятел, който си позволи да повярва в мен и ме насърчи в тази посока (да живеят всички добри хора, заради които животът си струва 🙂 ).

Всяка изчерпателна биография предполага истории в стил как от дете съм мечтала да „стана космонавт“, „балерина“, „писател“, колко висши образования имам и къде съм завършила. Да изброя престижните места, на които съм работила и колко съм амбициозна, кои каузи съм подкрепила и какво мисля за глобалното затопляне…

Е, няма да го направя. 🙂

Ако искате да научите повече за мен, бихте могли да продължите да четете по-надолу, да разгледате нещо от сайта ми или пък да поръчате текст. Също така, да се свържете с мен и да направите конкретно запитване, ако Ви е нужна допълнителна информация.

Пиша на различни теми – от онлайн магазини (за печени прасенца – да, да, има и такива) през сватбени сайтове, фотография, IT-технологии, пицарии, сладкарници, колекционерски монети, авточасти, туризъм, козметика и парфюми, дрехи, логистика и транспорт, осветителни тела, ревюта за лаптопи/таблети, мегабордове, онлайн радиостанции, статии за блог, уеб студиа и стигнем до имейл маркетинг, PR статии, рекламни представяния. Вероятно съм пропуснала нещо, но не пречи да питате.

С няколко думи – за каквото и когото се сетите.

И, разбира се, понякога художествени текстове, позволящи ми да разхищавам свободно въображението си и да поддържам пеперудите в стомаха си. 🙂 Увличам се и от авторско писане – поради това съм отделила специално място на поредицата „Препоръки за писане“ на Рой Питър Кларк в мой превод и адаптация. В нея открих изключително полезни похвати и затова искам да я споделя с повече хора.

Накратко.

Член съм на секта, която всички твърдят, че не съществува: “жени с чувство за хумор”.

Обичам дъжда и гръмотевиците, да правя кексчета и да ходя пеша.

Любител съм на английския футбол и обожавам Достоевски.

Компанията на вино и музика – също.

Вдъхновявам се от дръзки хора.

Не се вземам на сериозно, но пък се опитвам да бъда приемана сериозно. 🙂

Ако все пак сте любопитни да научите още повече за мен, бихте могли да прочетете тук и тук.

Можете да разузнаете стила ми на писане като разгледате Блога и Портфолиото или статиите на Саломе в Светлило и Децата ни.

Ако сте стигнали дотук, благодаря за интереса и Ви очаквам!

Направете запитване за копирайтър:

[contact-form][contact-field label=’Име’ type=’name’ required=’1’/][contact-field label=’E-mail адрес’ type=’email’ required=’1’/][contact-field label=’Уебсайт’ type=’url’/][contact-field label=’Коментар:’ type=’textarea’ required=’1’/][/contact-form]