CW Texter – програма за анализ на текст

CW Texter

Програмата CW Texter е удобна и полезна не само за всеки копирайтър, но и за SEO специалисти. CW Texter се използва в случаи, когато е необходимо да се извърши анализ на текст, да се изчисли „плътността“ му, да се види статистиката на ключовите думи в текста, да се оцени стойността на работата и броя символи или думи.

Да се спазва точната плътност на определени думи, фрази е от изключителна важност и не е много лесно, поради това за хора, които се занимават със SEO това е много важно.

Какво може да се направи с помощта на CW Texter 1.0:

 1. Вляво е прозорецът (редактора) за поставяне на текст – в него можете да пишете, променяте шрифта, увеличавате или намалявате големината на поставения в прозореца текст (от иконките над прозореца). Както и да изберете опция „Без стоп думи” или „Без препинателни знаци”, при което програмата маркира в сиво резултата от избраната опция, показвайки ви съответно разположението им в текста.
 2. С десен бутон на мишката можете да редактирате текста в левия прозорец, ползвайки опциите на разположение (Отмени, Повтори, Изрежи, Копирай, Постави, Маркирай всичко).
 3. Настройки – в горния десен край на програмата. Тук съществуват опции:
 • Пропускай думи по-къси от … букви – можете да изберете дали да е активна функцията и да въведете броя на буквите ръчно (примерно „пропускай думи по-къси от 3 букви”), което автоматично променя цифрата на брояча и показва нова статистика за текста.
 • Пропускай стандартните стоп-думи – възможност за активна/неактивна. Променя статистиките в анализа и ви показва дали трябва редакция при прекалена употреба, например.
 • Пропускай числата – активна или неактивна. Промените се отразяват в анализа и статистиките.
 1. Резултати от анализа
  • Статистика за текста – намират се вдясно на прозореца за текста. Тук можете да откриете данни за текста:
  • Брой думи без/със стоп думи
  • Брой знаци без/с интервали
  • Ако укажете цена (въвежда се ръчно) за 1 000 знака, можете да изчислите цената за този текст.
  • Плътност на текста – показва варианти с или без стоп-думи
  • Статистика за думите и фразите – вторият подпрозорец вдясно. Трябва да призная, че той ми е любим и най-полезен като копирайтър, тъй като позволява да проверя плътността на ключовите думи в проценти и броят (повторенията) им в текста. Тук съществуват следните опции за избор:
 • Подчертаване на избраната дума в редактора, което улеснява анализа, съответно програмата маркира удобно в син цвят избраната дума и дава възможност да редактирате на място при нужда, ако повторенията са твърде много, твърде малко или замяна със синоним.
 • С помощта на десния бутон може да добавите избраната дума като ключова – всяка дума от таблицата може да бъде маркирана като ключова, ако търсите наситеност по точно определени думи или фрази. Клик с десен бутон на мишката на нея и програмата я добавя като ключова. Съществува и вариант за ръчно въвеждане на желана дума или фраза като ключова в лентата под таблицата, която се взема предвид в анализа.
 • Опция Показване само на ключовите думи. Тук можете да ограничите кои думи да се показват в статистиката на анализа – само ключовите или всички според нуждите ви.

Със свалянето на програмата не само опростявате процеса на работа и пестите време, но повишавате нивото на комфорт при писане, анализ на текстове. Приятно ползване!

Свали CW Texter 1.0 безплатно сега!

Коментар ?