ТОП-5 копирайтинг принципа за описание на продукти и продуктови категории

Да напишете атрактивен текст за дадена категория продукти и услуги в сайта или онлайн магазина, както и самото им описание, не е толкова трудно, но е важно да се вземат предвид няколко момента:

1) Асортимент

В този пункт трябва да се обърне внимание на разнообразието от стоки (продукти) в дадената категория, уточняване на страната производител или търговските марки (ако са известни на вашата аудитория). Освен това, може да се направи акцент на новостите. Ако използвате подобен прийом, не забравяйте да следите за актуалността на информацията. Новостите не могат да са актуални 2 години.

2) Групите купувачи

В случай, че продуктите са ориентирани към купувачи от различни категории. Например, описание на колички за деца от различни възрасти, може допълнително да бъдат разделени продуктите в съответните групи по възрасти и да се напише описание за тях.

3) Технологии

Ако предлаганите услуги или продукти са произведени с използването на съвременни и/или иновативни технологии, или пък се отнасят към категориите „еко продукт“, „био продукт“ и т.н., то този факт не е лошо, даже е добре и препоръчително да се спомене.

4) Детайли

В случай на продажба на определени продукти или услуги, които предполагат специални условия на обслужване и поддръжка – например, безплатна доставка или монтаж на климатици, мебели, отстъпка за доставка над определена сума, безплатно първо зареждане на тонер, друг консуматив и т.н., то задължително се погрижете да укажете тази информация. Потребителите се интересуват от детайлите.

5) Реклама

Описанието на категориите и на самите продукти – това е рекламен копирайтинг, но той не трябва да бъде натрапчив. Най-печелившият вариант – информативен текст с призив за действие в края.

Заслужава да се отбележи, че при писането на текст за категорията продукти или в самото описание на услугата или продукта не трябва да се съдържа информация за това как е правилно да се направи избор, как да се различи качествен от некачествен продукт и други подобни полезно-информативни статии. Потребителите се интересуват от тях и са популярни, но те си имат друго място и то се нарича блог на сайта.

Отчитайте факта, че потребителят е попаднал на страницата с категорията продукти и услуги най-вероятно по ключова заявка „покупка на …“, това означава, че той вече е готов за извършване на покупка и се предполага, че е направил проучване, запознал се е с допълнителна информация.

Поръчай продуктови описания за своя онлайн магазин или сайт сега!

Свържи се с мен:

Коментар ?