7 мощни предимства на блог статиите за бизнеса

Един от най-ефективните начини за повишаване популярността на марката, предоставяйки при това актуална и полезна информация за целевата ви аудитория, е създаването и развитието на блог.

Блоговете са един евтин начин за привличане на трафик към вашия уеб сайт, който дава възможност за повишаване на възвръщаемостта от интернет маркетинга и привличане на повече потенциални клиенти.

Ето седем мощни предимства ЗА наличието на блог за вашия бизнес:

1.    SEO (search engine optimization)

Това е може би най-очевидната и честа причина, поради която хората започват да водят блогове за бизнеса си. Те искат да попаднат в топ-а на търсачките и да увеличат трафика към сайтовете си.

Редовната, регулярна поддръжка на блог към вашия сайт (или на отделна платформа) ще позволи значително да се увеличи видимостта на сайта в търсенето и ще привлече повече трафик. Доброто, качествено съдържание ще увеличи разпознаваемостта и доверието в бизнеса ви!

Уверете се, че публикациите са на актуални теми и се старайте да се включват в статиите и заглавията ключови думи, които са свързани с вашата индустрия, ниша, сфера и могат да привлекат клиенти.

Google и другите търсачки много ценят уникално, качествено и актуално съдържание, а блогът е един от най-лесните и достъпни методи за предоставяне на такова съдържание.

2.    Развитие и укрепване на отношенията с клиентите

Привличането на клиенти е много важен елемент от интернет маркетинг-а и брандинг-а, а създаването на блог ви дава възможност да общувате със своите настоящи и потенциални клиенти.

Воденето на блог е добър начин да изградите доверие с вашата целева аудитория чрез създаването на качествено съдържание, което посетителите ви ценят.

Благодарение на коментарите в блога можете да следите за отзивите, мненията, нагласите на посетителите и ще имате възможност директно да отговорите на техните коментари, което има огромно значение за изграждането на доверие и взаимоотношения.

3.    Позициониране като експерт

Дали продавате кожени сандали или предоставяте професионални услуги, важно е потенциалните клиенти да ви възприемат като експерт в своята област. В днешно време, ако някой има проблем, първото нещо, което е склонен да направи, е да потърси решение в Google.

Ако имате достатъчно опит, за да отговорите на въпросите и можете да предложите решение на проблемите, специфични за вашата ниша, пишете за това.

Хората уважават експерти, които могат да покажат своята компетентност, а добре написан материал може да стане фактор, който да повлияе на решението на потенциалния клиент да се обърне точно към вас, а не към конкурента.

4.    Блог – това е отлична инвестиция

Може да се наложи да изчакате известно време преди да започнете да жънете плодовете от предимствата на блога, но мислете за това като един вид инвестиция в бъдещия ви растеж, а не само като за разход. Съдържанието, статиите в блога са постоянен източник за привличане на посетители към вашия сайт.

Блогът се различава от другите видове реклама, които привличат вниманието на клиентите само по време на кампания. Освен това, с увеличаване броя на блог статиите, тяхната стойност и на самия блог ще се увеличават с течение на времето.

5.    Ръст на популярността на марката

Публикация на самия сайт, а след това публикуване на подходящи платформи и споделяне в социалните мрежи – това са отлични начини за представяне на вашия блог и марка във външната среда.

Често специалистите обръщат прекалено голямо внимание на директния подход към продажбите, но забравят за предимствата на меката продажба и изграждане на лоялност, известност и репутация. А чрез блог статии се популяризира вашата марка и увеличава аудиторията ви.

6.    Привличане на нови клиенти

Използването на блога като един от ключовите елементи за интернет маркетинг и основа за класиране пред търсещите машини в началния етап, ви дава възможност за привличане на нови клиенти, както и да покажете новото лице на бизнеса на своите съществуващи клиенти.

Взаимосвързаният характер на социалните мрежи, в които един човек може да сподели опит със собствената си мрежа от познати, дава възможност да се достигне до много повече хора.

Освен това, динамичната природа на блога, който непрекъснато се обновява и обогатява с нови материали, позволява да се постигне по-високо класиране в резултатите от търсенето, което от своя страна привлича нови клиенти.

7.    Стъпка към лидерство в нишата

Без значение колко малък е вашият бизнес, блогът е добър начин за него да изгради доверие и да получи влияние в индустрията, нишата чрез публикуване на съдържание, което ще се разглежда като ценна, експертна информация.

С течение на времето редовното публикуване на полезни и информативни постове в блога може да превърне вашия сайт в ресурс, на който непрекъснато идват хора, които се интересуват от вашата ниша, впоследствие увеличаващи заявките и реализацията.

Създаването на блог е ефективен начин да се опознаят особеностите, характеристиките на поведението на вашите клиенти, да ги държите в крак с тенденциите във вашата сфера, да им помогнете да решат проблемите, с които те се сблъскват в собствения си бизнес или ежедневие.

Проучванията показват, че хората се доверяват на информация от блогове и по-често обръщат внимание на нея, отколкото на традиционната реклама.

Така че – имате много повече причини да поддържате блог за бизнеса си, а не просто да споделяте своите разсъждения!

НАПРАВЕТЕ ЗАПИТВАНЕ ЗА АБОНАМЕНТ БЛОГ:

Коментар ?