Да изчезнеш за 15 секунди или копирайтинг на рекламни текстове

da-izcheznesh-za-15-sekundi-ili-kopirayting-na-reklamni-tekstove6

Главни особености на рекламния текст в интернет. Какви са те? Разбира се, че всеки вид текст, както продаващия, така и рекламния, има своите отличителни черти. Сега ще разгледаме особеностите на рекламния текст, който е предназначен за главна страница на сайта. По стил той не прилича на текст от женско списание нито визуално, нито стилово.

Главни особености в рекламните текстове за сайтове

Всички потребители в интернет бегло преглеждат уеб страниците, четат задълбочено единствено литература.

Има такова правило: ако посетителят не се задържи на вашата страница повече от 15 секунди, то едва ли ще остане да чете по-нататък. Tой просто ще отиде на друг сайт. И ето защо: много хора, имащи сайт се стремят да го натъпчат буквално с картинки, банери или видеа. Обаче така човекът, дошъл на сайта ви за нужната информация става разноглед и си тръгва, забравил за какво всъщност е дошъл. Вие имате само 15 секунди да привлечете вниманието на посетителя и не повече. За да го увлечете и задържите вниманието му, се използват няколко способа.

  • Как правилно да форматираме текста

Как правилно да форматираме текста – именно този факт в интернет се счита за главен. Правилно форматираният текст е най-важната част за задържане на посетителя на сайта. Разбивайте текста на 4-6 изречения в кратки абзаци. Това е главна особеност в рекламния текст. Все пак посетителят иска да получи нужната му информация, а не да почете спокойно книжка.

Винаги използвайте не само едно заглавие, а разбивайте текста и на подзаглавия. Не забравяйте, че след Заглавие 1 идва Заглавие 2, после 3. Можете да поставяте в текста маркиран или номериран списък. Посетителите харесват да ги виждат, те заострят вниманието им и често ги карат да остават на сайта.

Отделяйте с удебелен шрифт места от текста, за да увлекат да го прочетеш по-нататък. Не забравяйте да оживявате своите текстове с нужните по темата картинки – това привлича читателя.

  • Как правилно да изградим рекламен текст 

Няма да изненадам никого като кажа, че най-важното в текста е заглавието. da-izcheznesh-za-15-sekundi-ili-kopirayting-na-reklamni-tekstove3 Заглавието първоначално привлича посетителите и търсачките. Подбирайте точни заглавия по търсените думи, ако го направите, то сайта ви веднага ще бъде забелязан от търсачките. Бързо ще се индексира и позицията на сайта ви ще се изкачи нагоре. Не бива да се забравя за яркото и привлекателно име на страницата ви! Ако заглавието задържи погледа на посетителя, то значи той ще чете сайта и статиите ви.

Статиите е нужно да се пишат така, че да отразяват в себе си същността на заглавието. И обратното – заглавието да е рафинирано огледало на същността на статията. Избирайте отчетливи, конкретни и увлекателни изрази. При това не забравяйте, че сухото конкретизирано заглавие ще задържи повече посетители на сайта ви, отколкото хумористично заглавие без конкретика. Винаги проявявайте уважение към читателите си.

  • Няколко малки тайни, за да направите заглавието си хитово

Напишете заглавието като въпрос. И с това ще заинтригувате читателя, а какъв ли ще е отговора на въпроса.

Използвайте конкретни думи като: евтино, гарантирано, веднага! da-izcheznesh-za-15-sekundi-ili-kopirayting-na-reklamni-tekstove2 Използвайте и думи в кавички – те привличат посетителите. И особено важно е тези думи да са в началото на заглавието, а не в края!

Освен това, когато пишете текста – пишете за проблеми, които за посетителите ще бъдат полезни и актуални – и те, несъмнено, ще събудят в тях интерес. Примерно – за здравето, за отношенията между мъжете и жените. Тези тематики са спорни и защо пък да не се поспори. Използвайте тази тактика и читателите ще стават все повече и повече.

Коментар ?