Рекламен копирайтинг или как да повишите продажбите?

Полезни комбинации за повишаване на продажбите

За повишаване на продажбите до голяма степен допринася предлагането на допълнителни услуги или продукти (стоки), които потребителят първоначално не е планирал да поръча.

Пример 1

Като допълнение към вече съществуващ продукт (например завивка, велосипед, козметика) може да предложите допълващи или спомагателни аксесоари, както и защитни части или такива за съхранение.

Пример 2

Продажба на битова техника и мебели, а доставка с монтаж като допълнителна услуга.

Няма да помогнат за повишаване на продажбите следните комбинации

Пример 1

Продажба на меки мебели за всекидневна в комбинация с мебели за кухня в един раздел. В този случай потребителят е по-вероятно да погледне, но вероятността за извършване на покупката няма да бъде толкова висока.

Пример 2

В описанието на раздел за връхни облекла (палта, якета) е включена и връзка към общия каталог. В този случай потребителят най-вероятно вече е бил в общия каталог и вече е избрал интересуващия го дял. Значи за копирайтъра остава да го стимулира към извършване на покупка.

Идея: ако не можете да предложите допълнителна услуга или продукт към основните, превърнете връзката (линка) във форма за поръчка или контакт, като предложите на потребителя да научи повече и да получи допълнителна информация за даден продукт или да направи поръчка.

Коментар ?