За какво да пиша на началната страница – джокери за копирайтъри

Текстът на началната страница, всъщност, е един бърз преразказ на самия сайт. Необходимо е да изнесем важните и основни точки на преден план. За какво да пише един копирайтър, ако цялата информация вече е на разположение в другите раздели?

1. За самия продукт

Лаконично представете базовата информация за продукта, накратко го опишете. Включете всички параметри, характеристики, размери, състав, срок на годност и т.н. – всичко, което е важно за потенциалния клиент. Не го карайте да търси необходимата информация от други източници. И още: не използвайте сложни думи.

2. За цените

Ако не можете да посочите точната стойност на продукта, услугата, поставете примерни или ориентировъчни цени. Или, ако услугата е строго индивидуална, дайте лесен и бърз достъп до запитване или връзка за получаване на оферта.

3. За условия на доставка/плащане

За да не се претрупва страницата с прекалено много текст, накратко напишете за методите на доставка. Сложете линк към раздела/страницата, където тази информация е представена по-подробно.

4. За ползите на клиента

Направете така, че потребителят от множество конкуренти да избере точно представените от вас продукти или услуги. Посочете какво може да получи един потенциален клиент, какви са ползите му от съответните услуги/продукти. Да заинтересувате и привлечете потребителя е възможно с помощта на посочването на добро обслужване, бърза доставка, отстъпки, промоции, бонуси, специални предложения.

5. За компанията

Накратко нахвърляйте най-важните факти за компанията и ги потвърдете с цифри: от колко години е на пазара, колко служители има, колко поръчки са изпълнени и т.н. Разбира се, трябва да посочите само тези факти, които ще оформят позитивно мнение.

6. За преимуществата над конкурентите

Направете малко аналитично изследване: посетете няколко сайта в сферата на клиента си, подробно ги разгледайте. Определете силните и слабите страни на съперниците, а след това определете тези на поръчителя. Съобщете за тях на потребителя. Не бъдете голословни и потвърдете всички факти. Вашият събеседник трябва да разбере и се убеди защо представяните продукти/услуги са по-добри.

Това са стандартен набор от информационни блокове за началната страница на сайта. Първите четири са задължителни, а останалите не. И не се увличайте в обемисти текстове, дори и ако има какво да се каже. Дългите текстове в интернет, особено на „Начална страница“, се четат трудно или не се четат – това е доказан факт. Така че не е необходимо да се разтягат локуми: информацията трябва да бъде структурирана и представена точно, просто и лаконично.

Коментар ?