Защо ви е нужен копирайтър?

копирайтър, текстове за сайт

Професионален копирайтър – специалист, създаващ текстове за уеб сайтове. Това е универсален писател. Той може да създаде рекламна статия, ревю на най-добрите прахосмукачки и търговско предложение за фирма. Без неговите услуги не могат да минат собствениците на сайтове, които искат да развиват бизнеса си и да увеличават притока на клиенти.

Защо ми е копирайтър? Аз сам ще си нахвърлям текста!

Това е логично решение. С такъв рационален подход може и операция да си направите, и отоплителна система да си инсталирате. Какво толкова сложно? Нищо.

Не. Така няма да постигнете добри резултати. При създаването на оптимизиран текст, който ще се хареса и на читателите, и на търсачките, е нужно да се спазват редица правила. Основното нещо е грамотното изложение, добрата структура на текста, лекота на четене, плътност на ключовите думи. В текста не трябва да има просто нахвърляни, логически свързани думи и голям брой еднакви фрази, които бодат очите и определено дразнят търсачките с високата си честота.

Само опитен копирайтър може да създаде една статия или описание в съответствие с всички нюанси. Той ще оптимизира съдържанието за сайта и ще го направи полезно за посетителите. Това ще помогне на уебсайта или онлайн магазина, на който ще бъде публикуван текстът, да се класира добре в търсачките и да се избегнат наказания за твърде голяма честота на ключови думи и фрази.

Какви задачи решава един копирайтър?

Текстове с висока уникалност, грамотно написани, пълни със смисъл и ключови думи ще бъдат полезни за всеки сайт. С тяхна помощ можете да постигнете различни цели:

  • да покажете предимствата на продукта и преимуществата, изгодата на дадена услуга;
  • напълване на уебсайта с полезна информация, която ще привлече потребители;
  • привличане на интерес към фирмата, компанията с помощта на цифри и факти;
  • превръщането на посетителите в клиенти;
  • да направите вашия сайт популярен в интернет;
  • подобряване на имиджа на марката, фирмата, компанията;
  • да дадете отговори на възможните въпроси на клиенти;
  • увеличаване на продажбите;
  • да повишите лоялността на клиентите.

Услугите на копирайтър са необходими за увеличаване на трафика и привличане на целева аудитория. Това може да стане с помощта на текст, който ще изведе сайта в ТОП-10 по конкретна ключова дума, фраза, търсене. Но. Когато тази цел бъде постигната, не трябва да се спира. Конкурентите не спят. Затова трябва постоянно да се попълва сайта със свежо, ново, интересно съдържание с разумна оптимизация по ключови думи. Тогава и конкурентите ще бъдат държани далеч от първите позиции в търсачките, и за потребителите ще сте полезни с нова информация.

Копирайтър е сериозна професия, в която няма място за дилетанти. В интернет може да се намерят много оферти, предложения от новаци и неопитни текстописци, такива които са едновременно дизайнери, фотографи, писатели, студенти, безгрижни домакини и куп подобни „специалисти“. Ако искате да постигнете високи резултати в бизнеса като собственик на сайт, необходимо е да ползвате услугите на компетентен, креативен и отговорен копирайтър. Тогава и сайтът ви ще е успешен!

Поръчай добри текстове за сайта си сега:

Коментар ?