Често задавани въпроси на копирайтъра

копирайтър, въпроси

Кой се нуждае от услугите на копирайтър?

Услугите на копирайтър са необходими на всеки, който има собствен уеб сайт или комерсиален уеб ресурс. Това включва онлайн магазини, медии, блогове, сайтове-визитки. Съдържанието за сайт е необходимо винаги. Статиите допринасят за придвижването и позиционирането на сайтовете в мрежата при търсене от потребителите.

Възможно ли е написването на безплатна тестова статия или текст?

Не, не е възможно безплатна. Може да се поръча платена тестова статия. В портфолиото на всеки професионален копирайтър има достатъчно текстове, по които се оценява нивото му на професионализъм. След като се запознаят с примерите, клиентите се свързват с копирайтъра чрез имейл, контакти в сайта, форма за запитвания или социалните мрежи. Следва кореспонденция, в която се уточняват желанията на клиента, цени, срокове, детайли по заданието.

Какви са начините за заплащане услугите на копирайтъра?

Копирайтинг услугите се заплащат 100% авансово при нови клиенти и по договаряне с постоянни клиенти. Съществуват няколко варианта на плащане. Първият – по банков път. Вторият – превод чрез ePay.bg. Трети – чрез куриер. Клиентите сами избират кой е най-подходящ за тях.

Колко бързо се изпълнява заданието?

Това зависи от няколко показателя: обема на работа, сложността на заданието, ангажираност и натоварване в дадения момент. Работа се започва след обсъждане и уточняване на всички нюанси, детайли, направено плащане и съгласуване на сроковете.

Каква е цената на услугите на копирайтъра?

Цените при мен варират от 19 до 40 лв. за 1000 печатни знака (около 150 думи) и се определят комплексно. Зависят от:

  • сложността на тематиката (автомобилни части, медицина, козметика, дрехи, туризъм и т.н.);
  • видове текст (съдържание за сайт, за реклама, описания на продукти, услуги, статии, ревюта и т.н.);
  • сроковете за написване – нормална, бърза, експресна поръчка;
  • целите за ползване на текста (медии, рекламни клипове, билборд, ревюта, имейл маркетинг и т.н.).

Цени за слогани, брошури, маркетинг в социалните мрежи – управление на страници и профили в социални мрежи, съставяне на постинги се определят индивидуално след направени уточнения за графици, дейности, честота, тематика, цел на публикациите. Още информация можете да получите при конкретно запитване за оферта от самия копирайтър.

Може ли да не се попълва бриф или да не се впускате в обяснения?

Да, разбира се. Можете да направите поръчка веднага. В нея трябва да се уточни темата и обемът на статията или текста, ключови думи, ако се изискват и други важни точки (например точни наименования, цифри при желание от клиента да присъстват в текста).

Как се заплаща работата?

Клиентът прави пълно 100% предплащане. След постъпване на плащането започва да тече срокът на заданието, предварително даден от копирайтъра и одобрен от клиента. Без авансово плащане в интернет никой не работи.

Вие сама ли пишете текстовете?

Отговорът е „да“. Аз съм единствено отговорна за съдържанието. Нямам помощници. Всички текстове пиша самостоятелно след предварително проучване и анализ на информацията.

Можете ли да предложите SEO-копирайтинг и запознати ли сте с основите на LSI-копирайтинга?

Да, разбира се. Това са актуални похвати за оптимизиране на съдържанието. При тях се прилага използването на ключови думи и синоними, релевантни думи. Клиентите често поръчват SEO-текстове. Създавам качествени статии, в които е представена ценна и интересна информация.

Как може да се обсъди бъдещо сътрудничество?

Електронна поща, форма за контакти като начало. При дългосрочни проекти и среща, която е продължение на вече водената кореспонденция.

Какво да правите, ако като клиент не можете и не знаете как да формулирате заданието си?

В това няма нищо страшно. Можете да разкажете в имейл какви цели искате да постигнете. Аз ще задам водещи въпроси и ще изясним необходимата информация.

Можете ли да получите отстъпка за писане на текстове, съдържание за сайт, статии?

Отговорът е „да“. За абонаментен копирайтинг, дългосрочни клиенти и по-големи проекти бихте получили между 5% и 15% отстъпка. Това е чудесна възможност да получите грамотни текстове, статии от копирайтър и да спестите пари.

Направи поръчка или запитване за качествени текстове сега:

Коментар ?