5 принципа за създаване на привличащо съдържание за сайт

Традиционната реклама трябва да отвлече вниманието ни, да го отклони, за да бъде ефективна. Тя прекъсва нашия любим сериал, пречи ни да намерим нужната статия във вестник или списание, появява се под формата на досадно изскачащи прозорци и ярки банери по уеб страниците.

В тези условия огромно предимство получават онези предприемачи, които знаят как да привличат, а не да отвличат вниманието на потребителите, клиентите. Компаниите, фирмите, осъзнаващи това, могат да въздействат върху потребителите много по-ефективно. Те залагат на привличащо съдържание, което едновременно дава на читателите си полезна информация и рекламира продуктите. Съдържание за сайт, текстове за сайт, изтриващи границата между информирането на клиентите и популяризиране на стоки и услуги, са една от основните тенденции в e-commerce днес и в обозримото бъдеще.

Ролята на привличащото текстово съдържание във вашата маркетингова стратегия

Привличащото съдържание задължително е качествено и полезно за потенциалните потребители. То дава на хората информация, която ги ангажира, дава им полезност и ги кара да я споделят с приятели.

Качествените статии, съдържание за сайт постоянно работят за вас. Благодарение на тях получавате линкове от социални мрежи и авторитетни сайтове, коментари и въпроси от потенциални клиенти. Доброто съдържание привлича вниманието към бизнеса, марката ви и формира общност от потребители. Но как правилно да се създаде качествено съдържание, което ще повиши популярността ви?

Ето 5 принципа на създаването на качествено съдържание за сайт, които ще повишат ефективността на придвижване на вашия бизнес в интернет.

Акцент №1. Вашето съдържание трябва да бъде свързано с вашата марка

Качественото привличащо съдържание трябва да съответства на вашата маркетингова стратегия и да ? помага да се реализира. Ако вашите текстове не са свързани с вашата марка, бизнес, те не могат да въвлекат аудиторията в орбитата на вашата дейност. Затова създавайте съдържание, което разказва историята на вашата марка, обяснявайте мисията си и осветявайте ежедневните си дейности.

Вашето съдържание трябва да бъдат простичко и разбираемо за целевата аудитория. Така то ще намери отзвук сред потребителите, които ще се научат да разпознават вас или вашата марка.

Акцент №2. Създавайте съдържание постоянно

Качественото съдържание с рекламен характер винаги остава актуално. Това обаче не означава, че трябва да публикувате само от време на време ново съдържание. Ще постигнете максимален резултат, ако превърнете вашата площадка за съдържание (блог, полезни статии) в платформа, която постоянно се развива и обновява.

Акцент №3. Използвайте различни медийни канали

Интернет ви дава почти неограничени възможности за разпространение на съдържание. Използвайте различни платформи и начини на представяне на информацията, за да въвлечете потребителите в социално взаимодействие. Германската мрежа строителни хипермаркети Hornbach създава късометражен филм, който да „зарази“ потенциални клиенти с идеи за подобряване на техните жилища. Филмът се превръща в носител на престижната награда Clio Awards през 2011 година.

Този филм е ярката демонстрация на предимствата на социалното взаимодействие с клиенти. Той много красиво разказва за приятелство, добри отношения със съседите и толерантност един към друг, които се позиционират като основни ценности на веригата хипермаркети Hornbach. Видеото сближава потребителите на марката и им помага да се чувстват съпричастни към основните идеи на тяхната дейност.

Акцент №4. Вдъхновявайте хората

Не забравяйте: съдържанието може да вдъхновява хората. Вдъхновявайки хората, вие повишавате ефективността на маркетинговата кампания. Качественото съдържание за сайт, качествените полезни статии и материали свързват значими и важни за хората ценности с вашата марка.

Така осигурявате емоционален резонанс между рекламодател и аудитория.

Акцент №5. Изхождайте от всекидневния опит на потребителя, аудиторията

Много от най-добрите маркетингови идеи са свързани с всекидневния опит. Всеки човек обича да общува и да се шегува с приятели, всички имат своя собствена представа за красота. Търсете идеи за създаване на съдържание, което импонира на ежедневния живот.

Разкажете история и ще заинтригувате аудиторията

Най-добрата реклама започва с добра идея, която осигурява условия за социално взаимодействие с аудиторията. Разкажете на хората легенда. Привличащото съдържание винаги е свързано с опита и живота на обикновените хора. То привлича всички, благодарение на своята социалност. А неговата сила се измерва със степента, в която то разширява представата на хората за самите тях.

Коментар ?