SEO-копирайтинг – мощен инструмент за класиране на сайта


Точно така – с умелото използване на техниките на SEO-копирайтинга сайтът има всички възможности и шансове да влезе в първите страници на търсачките, осигурявайки ви при това огромно количество потенциални клиенти. И точно поради тази причина SEO текст е толкова ефективен начин за популяризиране на уеб сайта, за да го намира всеки. Дилетантството на някои копирайтъри в SEO-копирайтинга е довело до това, че сред някои потенциалните клиенти са се създали заблуди по отношение на алгоритъма на изграждане и ефективността на SEO-текстовете. Ще се опитам да внеса яснота.

И така, копирайтинг с цел SEO е метод за придвижване в търсачките с помощта на въвеждане в текста на актуални за потенциалния посетител ключови думи, фрази, термини. С прости думи, това е придвижване, класиране на сайта с помощта на онези думи, които използват потребителите в мрежата по време на търсене на нужната им информация.

Въвеждане на актуалните ключови запитвания, търсения в съдържанието на сайта е необходим инструмент за неговото класиране. Добре е, за да може основната част от всички потребители в търсачката да не ходят за намирането на необходимата им информация по-нататък от трета страница според заявката, направена в търсенето. Следователно излиза, че дори и професионално разработен, удобен, интересен сайт без SEO може никога да не се окаже пред очите на интернет потребителите.

Често срещано погрешно схващане какво е SEO-копирайтинг е, че включва в себе си просто „бомбардиране“ на съдържанието с ключови думи. Качествен копирайтинг с цел SEO е създаването на уникално, интересно, читаемо съдържание, продаващ текст, в който са включени ключови думи, но в правилните пропорции.

SEO-копирайтърът трябва едновременно да „угоди“ и на посетителите на сайта, и на търсещите машини. Съдържанието трябва да бъде едновременно интересно и разбираемо за посетителя, като в същото време подходящо, актуално за търсачката, която извършва придвижването на сайта в serp (search engine results pages) по ключови търсения, запитвания.

Най-ефективни резултати от SEO-копирайтинг се получават в тандем копирайтър и SEO-оптимизатор. Копирайтърът създава уникален, приятен за четене рекламно-информационен текст, отчитайки определените от оптимизатора актуални ключови думи, които ще доведат в сайта максимално количество посетители.

Коментар ?