Що е то SEO-Копирайтинг?

shto e to seo kopirayting

SEO-копирайтингът е техника за писане на текст за сайт, при което текстът е създаден по ключови търсения. Това от своя страна помага на потребителите да намерят търсеното от тях в интернет.

SEO-статиите веднага се намират от търсачките и довеждат на сайта Ви целеви клиенти, които се нуждаят от Вашия продукт или услуга. Такава оптимизация на Вашия сайт ще повиши релевантността (значимостта, уместността, приложимостта) на страниците Ви в търсачките и ще увеличи трафика към Вашия сайт.

SEO-копирайтинг – това е статия, текст, описание, написани на база знанията и комбинативността на автора, копирайтъра. По-рано SEO-копирайтъри са били наричани хора, които са били ангажирани в съставянето на слогани и текстове за реклама, написани с цел промоция на стоки или услуги. Но сега това понятие има много по-широко значение.

Копирайтинг в превод от английски език «copywriting» – това е написване на текстове, съдържание за сайтове, онлайн или печатни медии с цел маркетинг, реклама.

Копирайтингът се разпространи особено сред интернет общностите и „реалните“ купувачи на текстовете на всякаква тематика.

Копирайтинг включва статии с широк обхват от теми, а текстовете са с различни обеми. Целите могат да бъдат различни:

  • написване на текст за промотиране или представяне на стоки или услуги – ревю, брошура, PR-статия;
  • привличане на определена категория потребители в сайта – целеви текстове или статии с висока полезност за потребителя;
  • информиране;
  • дори манипулиране.

Също статии за туризъм, представяне на нови филми, за отношенията между хората, продаващи послания, реклами, слогани, описания за онлайн магазини. Публикуването на мнения във форуми, блогове също могат да са копирайтърство, както и всякакви разнородни по вид и съдържание текстове, написани по поръчка на даден клиент.

Коментар ?