Що е то SEO-Копирайтинг?

shto e to seo kopirayting

SEO-копирайтингът е техника за писане на текст за сайтове, при което текстът е създаден по ключови търсения. Това от своя страна помага на потребителите да намерят това, което търсят в интернет.

SEO-статиите веднага се намират от търсачките и довеждат на сайта Ви целеви клиенти, които се нуждаят от Вашия продукт или услуга. Такава оптимизация на Вашия сайт ще повиши релевантността (значимостта, уместността, приложимостта) на страниците Ви в търсачките и това ще увеличи трафика към Вашия сайт.

SEO-копирайтинг – това е статия, текст, описание написани на база знанията и комбинативността на автора, копирайтъра. По-рано SEO-копирайтъри са били наричани хора, които са били ангажирани в съставянето на слогани и текстове за реклама, написани с цел промоция на стоки или услуги. Но сега това понятие има много по-широко значение.

Копирайтинг в превод от английски език «copywriting» – това е написване на текстове, съдържание за сайтове, онлайн или печатни медии с цел маркетинг, реклама.

Копирайтингът се разпространи особено сред интернет-общностите и „реалните“ купувачи на текстовете на всякаква тематика.

Копирайтингът включва статии с широк обхват от теми, а текстовете са с различни обеми. Целите могат да бъдат различни:

  • написване на текст за промотиране или представяне на стоки или услуги – ревю, брошура, PR-статия;
  • привличане на определена категория потребители в сайта – целеви текстове или статии с висока полезност за потребителя;
  • информиране;
  • дори манипулиране.

Също статии за туризъм, представяне на нови филми, за отношенията между хората, продаващи послания, реклами, слогани, описания за онлайн-магазини. Публикуването на мнения във форуми, блогове също могат да са копирайтърство, както и всякакви разнородни по вид и съдържание текстове, написани по поръчка на даден клиент.

Коментар ?