Текст за лендинг страница – основни изисквания

  1. Заглавието – много важна част от всеки текст. Уверете се, че то отговаря на търсеното и говори за това, че потребителят се е оказал на точното място и съвпада със заглавието от контекстната реклама, от която е извършен преходът.
  2. Може би е казвано вече хиляди пъти, но в текста за лендинг страницата трябва да има ясен призив към действие.
  3. При писане на текст за целевата страница помнете едно: на никой не му пука за вашата компания, вашите услуги, предложения, за вас и вашия екип. Единственото нещо, което интересува човека е каква полза може да донесе ЗА НЕГО всички написано по-горе.
  4. Текст за landing page това не е демонстрация на вашите творчески техники. Тук няма място за сложно словослагане, искрящ хумор и дълги, като космическа нощ, описания. Всичко, което е нужно на лендинг-а от текста е ясно убедително съобщение. Това е бизнес, а не личен израз на вашия талант.
  5. Бъдете изключително точни. През цялата страница трябва да върви само една мисъл, не губете логическа връзка между изреченията. Не бива да се отвлича вниманието на читателя с описание на всякакви други услуги или продукти, стоки. Да, това може да бъде интересно за потребителя, но заради второстепенните линии той може да се пусне от вашата кукичка.
  6. Най-важният аргумент във ваша полза трябва да бъде първият абзац от текста на лендинг-а или първият пункт на списъка, тъй като повечето хора практикуват беглото четене.
  7. Първият текстови блок трябва да бъде кратък: 1-2 реда. Внимание! Редове, а не изречения. При писане на текст за лендинг страницата се опирайте на това правило.

Как се пише текст за лендинг страница?

Първа стъпка: Потърсете лендинг с подобна тематика (може би дори ще успеете да попаднете на лендинг-а на конкурентите). Как да намерите лендинг в мрежата? Наберете в лентата за търсене комерсиална заявка (например, дограма в София, зависи от темата) и кликнете на контекстната реклама. В три случая от пет ще попаднете на лендинг.

Втора стъпка: Открили сте подобни лендинг страници, разучили сте текстовете и кукичките на конкурентите. Сега напишете списък кое вие харесало и не ви е харесало. Помислете как да трансформирате недостатъците в сайта на конкурента в свои достойнства.

Трета стъпка: Лендинг — това е само една целева аудитория, една идея и само няколко ключови думи. Следователно, вие трябва веднага да определите коя е вашата основна аудитория и да направите страницата напълно според нея. Разбира се, от вас ще купуват различни хора, но приоритет трябва да се даде на определена група. Да предположим, че правим лендинг за продажба на билети за хипстърски музикален фестивал. Коя ще е вашата публика, аудитория?

Предайте своите притеснения за добро съдържание на сайта в моите ръце!

Четвърта стъпка: За да напишете продаващ текст за лендинг страницата, трябва да проучите своята аудитория: какво четат, кое гледат, какви думички сега са на мода, какви теми се обсъждат най-много… Това е много ценна информация, която ще създаде и зададе стил на целия текст.

Пета стъпка: Всъщност, самият текст. Просто седнете и опишете всички ползи, които вашият потребител, клиент трябва да получи от вас. Кратко, ясно и просто. И най-важното – без досадност и клишета.

Особености на рекламната кампания за Landing page

  • Страница, посветена на една идея/услуга/продукт.
  • Предаване на параметрите на ключовите думи в H1 (т.е. привеждане на заглавието в съответствие с търсенето на потребителя).
  • Има възможност да определите няколко силни основни точки и в бъдеще да работите само с тях.

Съвет: В първото поле трябва да публикувате информация за конкретен предлаган продукт, услуга. Ако човекът търси хладилник определен модел, то кликвайки на линка от рекламата в търсачката, трябва да види точно този модел.

Landing page в тандем с контекстна реклама е най-доброто, което можете да направите, за да увеличите продажбите.

Основната тайна на продаващата целева страница

Покупката винаги е свързана с куп възражения и вътрешна борба. Всичко това може да бъде умело заобиколено. Опитайте продажба в две стъпки, когато клиентът просто оставя своите данни за контакт, а след това с него работи отдел „Продажби“. Защо? Защото да се остави заявка за безплатен каталог е по-лесно, отколкото да се направи моментна поръчка.;)

Коментар ?