Защо съдържанието е основното ястие на Вашия уебсайт?

zashto-sadarzhanieto-e-osnovnoto-yastie-na-vashiya-uebsayt2Уеб сайт без текстово съдържание не е нищо повече от картинка, книга без сюжет.

Вечеря без основно блюдо.

Е, така ще кажеш. Ти си копирайтър, ще отбележите Вие, нали?

Но нека обясня.

Идва ли апетитът с яденето?

Съдържанието на сайта е основната причина, поради която хората използват интернет. Дали ще четем блог постове, гледаме видео или взаимодействаме чрез форуми, когато обръщаме вниманието си към интернет, то това е вследствие на едно нещо – текстът.

Ако се абстрахираме от модерната напоследък дума „маркетинг”, то съдържанието на сайта не е просто капризна прищявка, а бъдещето на дигиталния маркетинг, независимо дали одобряваме или не.

Само през последните 12 месеца Google е реализирал около дузина алгоритмични ъпдейта, повечето от които казаха „сбогом” на остарелите, а донякъде и black-hat SEO техники.

От 2014 г. най-успешните уеб страници ще бъдат тези, чието съдържание се превърне в пионер за тяхната сфера (каквато и да е тя), информират за най-новите тенденции и добавят най-голяма стойност за своята аудитория.

Бъдещето – проверка за Вашия бизнес

Великото при съдържанието на сайта е, че то продължава да продава бизнеса Ви дълго след като ударно сте публикували.

Не бихте ли предпочели Вашите клиенти да идват при Вас, вместо Вие да търсите тях?

Всеки ден, хората използват търсачките, за да намерят информация, свързана с тяхната сфера на бизнес. И ако Вие имате content стратегия на място, ще можете да си гарантирате, че те ще посещават Вашия сайт преди някой друг да им предостави информация по темите, които търсят.

И ако това е било направено веднъж, то с много голяма вероятност ще бъде направено отново. Което означава, че Вашият сайт ще продължи да бъде източник за просвещаване на другите, което е комфортна мисъл, не мислите ли?

zashto-sadarzhanieto-e-osnovnoto-yastie-na-vashiya-uebsaytКонтентът (content) обединява хората

Публично ангажиращото съдържание на уеб сайта създава платформа за Вашите посетители да си взаимодействат един с друг, но по-важното е, че тя им дава повод да взаимодействат с Вас.

С една дума, ако държите топката, можете да участвате в играта.

Простичко казано – взаимодействието печели доверие, доверието създава потенциални клиенти, а потенциалните клиенти създават продажби.

Ако съдържанието Ви е добро, хората ще говорят за това. Което означава, че ще се говори за Вас (в добрия смисъл – макар и зад гърба Ви), което от своя страна гради бизнеса Ви и Вашата марка.

Което води плавно до следващия ми довод.

Фундамент за авторитет

Всяка част от текстовото съдържание, което произвеждате, публикувате, Ви дава още една възможност да изградите авторитет във Вашата сфера.

Тези, които се опитват да изградят авторитет само с претенции няма да стигнат доникъде – хората искат да виждат прозрачност и доказателства, че Вашите продукти или услуги всъщност правят това, което казвате, че могат.

Притежавайки авторитет в своята област, ще можете постоянно да генерирате трафик, тъй като хората ще посещават сайта Ви въз основа на това, че знаете какво говорите. По същия начин хората са по-склонни да взаимодействат, да се ангажират и да предприемат действия с онези на които имат доверие.

zashto-sadarzhanieto-e-osnovnoto-yastie-na-vashiya-uebsayt1Възможност за поглед „през”

По подобие на белите панталони, които сте решили да носите на шопинг-а утре, съдържанието на сайта дава прозрачност на марката Ви. Независимо колко „букви” имате пред името си, никой няма да повярва напълно на думата Ви без да му осигурите социално доказателство.

Вашето уеб съдържание е идеалния начин да заявите на света колко сте велики чрез примери за собствени постижения и, разбира се, пояснения точно как сте помогнали вече на другите.

Хората обичат добрите истории, така че дайте им пътешествие и обяснете как Вашите услуги могат да направят по-добър живота им, като използвате казуси и препоръки от предишни клиенти.

Доброто съдържание е Продавач само по себе си

Мислете за уеб съдържанието си по този начин:

Всяка част от съдържанието, което представяте в интернет е по същество един мъничък продавач, който работи всеки ден от седмицата, целогодишно за Вашия бизнес.

И най-добрата част е, че не трябва да му плащате постоянно.

Или да се правите, че го харесвате даже.:)

В някои случаи доброто съдържание на сайта може да създаде добро име на бизнеса Ви само по себе си.

Коментар ?